INGREDIENSER OG OPSKRIFT
(Marian Siebkens forbedrede "Dundee Cake". Opskriften passer til en 2,5 liters randform. Bagetid 1 1/4 time. men i varmluftovn: 1 time ved 160 grader - giver et fint resultat.)
Alle varer er økologiske: 200 gram mel, 200 gram smør, 200 gram rørsukker, 4 store æg. - 100 gram smuttede mandler - som hakkes og blendes til fint mel - 75 gram lyse rosiner - 75 gram mørke - 75 gram korender - 75 gram tørrede tranebær - 75 gram fint hakket sukat - 40 gram fint hakket pomerans - 75 gram syltede kirsebær, som også hakkes.
Saft og revet skal af en STOR citron - og 6 tsk bagepulver.
10 spiseskefulde brandy*) - nemlig 5 nu, og siden 5 til, se nederst.
*)spiritus destilleret på vin gi'r en bedre overflade på kirsebærrene (end whisky som tidl. anvendt)
FREMGANGSMÅDE
DAG 1: Sukat, pomerans, rosiner, tranebær, kirsebær, citron- og appelsinskal fyldes i en egnet kølebeholder og overhældes med 5 spsk cognac.
DAG 3: Citronsaften hældes i frugten. Mandlerne hakkes og blendes til fint mel Som blandes i hvedemelet sammen med bagepulver. Smør og rørsukker piskes m. elpisker i 5 minutter. Æggene kommes i 1 af gangen, pisk grundigt mellem hvert æg.
Halvdelen af melblandingen vendes i frugten, derpå halvdelen af smørcremen.
Bland det godt. Kom skiftevis mel og smørcreme i.
Dejen hældes i en 2,5 liter randform. Sæt den i ovnen på næstnederste rille.
Bag kagen ved 170 grader i 1 1/4time. Prik i kagen med en strikkepind: Når der ikke hænger noget ved, er den bagt.
Når kagen er kølet af hældes de sidste 5 spsk brandy nænsomt ud overalt. Først når den er helt kold, pakkes den ind og gemmes.
Opskrift-teksten uændret siden 12. dec. 2020
|