Hvad enhver bjørn bør vide om Q-skibsaktier, minefelter og hård valuta" ---- seneste red. 30.04.2024 ---- og om Q-skibe med kvante-hunch-lab: Hov. Taler vi Cree?"

sortbamse.dk om valutahistorie:
1 Bjørnedaler = 2 Kroner April 2o24 - 1 Amer. Dollar = 3½ Bjørnedaler - (Maj 1924, for hundrede år siden, 1 Amer. Dollar = 3,73 Kroner, Kilde, Almanakken Danmark1925)






OSV/ PSV platform support vessel page down










Fra KABYSTABEL ALFA/14 om at lære af de andre dyr















TOP



*) Kræsne passagerer gider ikke ha' skeen rasler i deres early morning coffee - som i dieselskiv'ne

De to første drinks - Atlantic Ice og Russisk Havfrue - har red.s familie nydt i årevis. 1) 1-1-1 Gin/Vodka/Vermouth og meget is. 2) 1-1-3 Vodka/Kijafa (den fra 1841) /klassisk Sankt Nikolauskilde Citronvand og lidt is. 3) Tomatjuice - ren - og is, men uden engelsk sauce eller sellerisalt! 4) 2 dele klar Brøndum i glasset og to friske, hjemmemarinerede sild taget med egne kløer lige fra skålen.




Salgsprisen 30 mill. DKK for Thorbjørn A 553 (Dialog t.v. i Illust. 8) og Bornholms Fiskeriforenings ophør (Dialog t.h.) var alm. danske nyheder 11-12 maj

Seneste red. 18.05.2024 ("penultimate" 2:06 17.05)

KABYSTABEL BRAVO, ET EKSEMPEL - Meksikansk Bønneret til 22 bjørne: 500 gram brune bønner koges ( i "bønnegryden" ) ca 1 time ved svag varme - Øvrige ingredienser - 10 løg - 8 spiseskefulde olie - 8 fed hvidløg - 8 gulerødder - 8 peberfrugter - 6 dåser tomater - 8 laurbærblade - 6 terninger grønsagsboullion - 8 teskefulde paprika - 2 knivspidser chili- 5 dåser majs - 12 spiseskefulde citronsaft - 8 teskefulde basilikum - Atlanterhavssalt og peber - - - Grønsagerne svitser i olie ( i den store 14-liters gryde ), altså tomater, laurbær, paprika, eventuelt chili og boullion. - De kogte bønner blandes i og koger 10 minutter. - I slutningen af kogetiden tilsættes majs, citronsaft og resten af krydderierne
Opskriften er autentisk, og spist med glæde; tænk over grydernes størrelser inden skibet går fra kaj.


Sorterne® - alle rettigheder: Fotograferne og Steen Siebken. PatVR200503916